18 900 Ft
Tömeg | 3 kg |
---|---|
Összetétel | – |
Felhasználás | – |
Alkalmazási időszak | -Egész évben |
12 készleten
Amalgerol talaj-, és növénykondícionáló készítmény. Gyógyszer a növénynek, orvosság a talajnak!
Hatásmód és hatékonyság:
Az Amalgerol egy svájci vegyész által kifejlesztett termék. Főként, állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekből,
eszenciákból áll, és minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. Amalgerol 100 %-ban génmanipulált mentes alapanyagokból készül
és kijuttatását követően környezetterhelés nélkül teljes mértékben biológiai úton lebomlik.
Amalgerol talajkondicionáló a gyep talajának is jár, a gyep C-vitaminja!
Házi kerti dózisa: max 50ml AMALGEROL/ 10l víz
Beöntözéshez 10 liter vízbe tegyünk 0,1- 0,2 l, permetezéshez 10 l vízhez keverünk 0,2 l Amalgerolt.
-10 literes bekeverés 4-5 növényre elegendő
-10 literes bekeverés permetezéssel 100- 150 m2 talajterületre elegendő
A talajélet javítása
Az Amalgerol egy könnyen emészthető szénforrás a hasznos talajlakó mikroorganizmusok számára. Kijuttatható beöntözéssel, vagy permetezéssel is.
Az elegy akár permetezéssel történő használatakor értelemszerűen jut a talajra is.
A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan és számottevően (176%) felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat segítő,
gyorsító, a területünkben honos baktériumok.
Emiatt és ezzel párhuzamosan jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl. savas, betömörödött, levegőtlen talaj),
és káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.),
talajlakó magasabb rendű kártevők (fonálférgek, talajlakó rovarkár-tevők, stb.) száma. Átalakítja, csökkenti a terület gyomosodását.
A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása, aktivitása gyorsabb szervesanyag bomlást, szerves kolloidok képződését eredményezi,
ami mérhető talajmelegedést (+2°C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi.
A növényi maradványok teljes lebontásával megszüntetjük a következő növényünket fertőző kórokozók életterét, áttelelését, azaz a majdani újbóli fertőzési lehetőségét is.
AMALGEROL hatása a növényre:
Amikor Amalgerol-lal permetezzük a növényt, akkor a gyökér szőrözöttsége meghétszereződik.
Ekkor nitrogénből 15%-kal, foszforból 72 %-kal, káliumból 89%-kal képes felvenni magától többet.
Pont ezekből következik az, hogy nem fázik (fagy), betegszik meg olyan könnyen.
Könnyebben vészeli át az olyan napokat, amikor 45°C van. Könnyebben kiheveri a jég-, vagy porverés, a szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt.
Több olyan eset van, amikor az Amalgerol a kétszikű kultúrnövényeket hormon, vagy totális gyomirtók elsodródása miatt a halálból hoz vissza úgy,
hogy szinte semmilyen idő, vagy terméskiesés sem történik a kezelés után és miatt.
A növény a korábban említett körülményváltozások és a gyökérszőrözöttség megnövekedése miatt gyakorlatilag terített asztalról válogatva
abban az arányban jut hozzá a tápanyagokhoz, és annyihoz, amilyenre neki akkor és amennyire szüksége van.
Ez adja azt, hogy a növényünk néhány nappal a kezelések (talaj és/vagy lomb) után haragos zöldre vált.
A jó kondicióban levő növény, miután könynyen és gyorsan tudja szállítani a talajból felvett tápanyagokat a számára genetikailag kódolt önvédelemhez
, könnyebben védi ki a kórokozók okozta támadásokat is.
Az így kezelt növény turgora sokkal erősebb, nem dől le olyan könnyen erős szél vagy az öntözővíz nyomására sem.
Gyorsabban fejlődik, előbb érik, vagy hosszabban termel, mert nem öregszik le.
A virágokban, vagy a földalatti részeken is lényegesen jobban kötnek a növényeink, mint az Amalgerol használata nélkül.
Még aszályban is a jó turgor miatt a termők nem fonnyadnak el, be tudnak a virágok porzódni. Vagy, burgonya esetében kiemelhető,
hogy a jóval nagyobb kötésszám mellett a gumóméret is egyenletes lesz. Ezek a gumók még hajtatott állományban sem üregesednek,
pontosan a harmonikus ellátás és ellátóképesség miatt.
Ezek mind okozzák azt, hogy a növényünk nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget is állít elő.
Szőlő, dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3% cukor mellett javulnak az egyéb beltartalmi mutatók is.
A sörárpa szintén magasabb szénhidrát mennyiséget állít elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3% olajtartalom növekedés.
Fás szárú növények vesszői beérnek pl. pont a magas PK felvétel miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat.
Lágyszárú növények is jobban ki tudják védeni ugyanezen okok miatt akár a mínusz 5-6°C-ot is.
Kritikus meleg napokon is bizonyítottan jobban viselik az Amalgerollal kezelt növények a csapadék hiányt, könnyebben vészelik át a hosszú csapadékmentes időszakokat.
Az Amalgerol-lal kezelt növények termései kitelítődnek, hosszabb ideig elállnak minőségromlás nélkül, hosszabban tarthatók pulton.
A növény (alma, hagyma, burgonya) számára pl. a szükséges Ca szint biztosítottsága miatt jobb lesz a termény tárolhatósága,
mert az egészségesen táplált, tehát egészségesen betárolásra kerülő termény a tárolás során is kevesebb vizet veszít, kevésbé apad. A fentiek komplex folyamatok eredménye. Minden mindennel összefügg.